MAT FRÅN NÄRA HÅLL
  info@narmat.se   019-109313

Kategorier

Meny

Anders Johnsson

Anders Johnsson heter jag och har jobbat som kock i 25 år, jag driver ett krav-certifierat matföretag; SLYTEVIKEN kreativ catering & matstudio i Örebro. Den här boken har vi jobbat med i 1,5 år det är min hyllning till alla fantastiska producenter vi har här i området.

Känslan när man får smaka den första rabarbern på våren, dom magiskt goda, solvarma jordgubbarna direkt från plantan i början av sommaren, den sjukt smakrika moroten på hösten, känna kvalitén på den pinfärska gösen mitt i vinterfisket eller få tillaga det där lammet med underbart, smakrikt fett som bara sker när det fått beta örtrikt gräs hela sitt liv.

Den känslan, den smaken, vill jag försöka förmedla här, ge er inspirationen och viljan att laga maten vi har här omkring oss. Maten från mina hjältar, bönderna. Maten härifrån

per sida
Bild på Kokboken Härifrån

Kokboken Härifrån

425,00 kr

Kokboken HÄRIFRÅN, råvaror, recept och relationer är örebrokocken Anders Johnsons nysläppta hyllning till hållbara producenter runt om Örebro. Anders vann finalen av årets ekokock 2020 boken är nominerad till kokboks-VM , gourmand awards i klassen årets debut. Det är en bok helt och hållet producerad i örebroområdet med lokala råvaror efter säsong. 352 sidor totalt över 180 recept. Boken är fotograferad av Andreas Hylthén.