MAT FRÅN NÄRA HÅLL
  info@narmat.se   019-109313

Kategorier

Meny

Berga gård

Berga Gård

Berga gård är ett ekologiskt KRAV certifierat lantbruksföretag i Västernärke med ägg, lamm, spannmål, oljeväxter, vallfrö och andra grödor.

Våra hönor har tillgång till stora hagar på sommarhalvåret med fruktträd och bärbuskar, på vintern kan de gå ut på skyddade verandor med vindnät. Inne i hönshuset har de gott om plats på golvets ströbädd eller så rör de sig mellan olika nivåer för att sova, äta, dricka eller värpa i något av alla reden.

Fåren betar kulturmarkerna runt gården och ser till att de inte växer igen.


Med hjälp av radhackning, tistelskärare och en välplanerad växtföljd försöker vi hålla ogräset på våra åkrar på rimliga nivåer. Vi odlar det mesta av hönsens foder på gården liksom allt vinterfoder till fåren.

En del av gårdens produkter förädlar vi och säljer i Berga Skafferi som är vår Gårdsbutik/café och Äggbod. Vi har ett nära samarbete med Gårdsmejeri Ostbiten i Granhammar och sköter all deras försäljning.

Alla produkter finns året runt med reservation för slutförsäljning.

per sida
Bild på Ekologiska Ägg 12-pack

Ekologiska Ägg 12-pack

40,00 kr

12-pack i blandad storlek, minst 700g/frp. Vårt packeri kontrolleras årligen av Livsmedelsverket. Äggen är lysta och stämplade. Salmonellaprov tas var 15;de vecka enligt svenska omsorgsprogrammet.

Bild på Ekologiska Ägg 30-pack

Ekologiska Ägg 30-pack

90,00 kr

Flak om 30 ägg i blandad storlek, minst 1750g/flak. Vårt packeri kontrolleras årligen av Livsmedelsverket. Äggen är lysta och stämplade. Salmonellaprov tas var 15;de vecka enligt svenska omsorgsprogrammet.

Bild på Kokhöns frysta

Kokhöns frysta

40,00 kr

Våra ekologiska värphöns som slaktas vid 80-85 veckors ålder. Ger en fantastisk buljong och en del kött. Säljs plockade, urtagna och frysta.

Bild på Matvete av Ölandsvete 1 kg - Krav

Matvete av Ölandsvete 1 kg - Krav

35,00 kr

Ölandsvete är en gammal vetesort som inte är så förädlad som moderna sorter. Den ger en lägre skörd men är extra rikt på protein. Passar till allt från bullar och småkakor till pannkakor. Mjölet ger en lättarbetad deg och mustigt bröd. Används som ”vanligt” vetemjöl men med lite mer vätska vid brödbak. Matvete är putsade hela kärnor, de kokas och används som svenskt alternativ till fullkornsris.

Bild på Ölandsvetemjöl Fullkorn 1kg -  KRAV

Ölandsvetemjöl Fullkorn 1kg - KRAV

35,00 kr

Ölandsvete är en gammal vetesort som inte är så förädlad som moderna sorter. Den ger en lägre skörd men är extra rikt på protein. Passar till allt från bullar och småkakor till pannkakor. Mjölet ger en lättarbetad deg och mustigt bröd. Används som ”vanligt” vetemjöl men med lite mer vätska vid brödbak.

Bild på Ölandsvetemjöl Siktat 2kg - KRAV

Ölandsvetemjöl Siktat 2kg - KRAV

60,00 kr

Ölandsvete är en gammal vetesort som inte är så förädlad som moderna sorter. Den ger en lägre skörd men är extra rikt på protein. Passar till allt från bullar och småkakor till pannkakor. Mjölet ger en lättarbetad deg och mustigt bröd. Används som ”vanligt” vetemjöl men med lite mer vätska vid brödbak.

Bild på Ostkasse 3 olika ostar ca 500g

Ostkasse 3 olika ostar ca 500g

200,00 kr

Gårdsmejeri Ostbiten i Granhammar gör hantverksost på mjölk från sina ekologiska Fjällkor. I sortimentet finns Fäbodsostar, Kittostar, Vitmögelostar och Blåmögelostar.

Bild på Senap Söt/Stark

Senap Söt/Stark

40,00 kr

Skafferiets Senap i glasburk. Ca 140g/burk

Bild på Senapsfrö Bruna - Krav

Senapsfrö Bruna - Krav

25,00 kr

Glasburk ca 100g

Bild på Senapsfrö Gula - Krav

Senapsfrö Gula - Krav

25,00 kr

Glasburk ca 100g