MAT FRÅN NÄRA HÅLL
  info@narmat.se   019-109313

Kategorier

Meny

Törsjöväxt

Gården har sedan 1772 gått i arv och drivs idag av den sjunde och åttonde generationen.  Företaget Törsjöväxt bildades 2016 som en del av företaget för att kunna odla ekologiska grödor. Målet med företaget är att kunna bidra till att skapa en hållbar utveckling av framtiden.

Vi brinner för att ta fram bra råvaror och vi kan vår odling. Vi har haft det som långsiktigt mål att ta fram råvaror som vi kan dela med oss av till flera människor.  Vi vill också bidra till att avståndet mellan producent och konsument blir mindre.

Januari 2021 lanserade vårt eget varumärke Törsjöväxt AB sin första produkt Ekologiska havregryn. Vi kommer att ta fram fler hållbara närproducerade och ekologiska produkter gjord av våra råvaror.

På gården odlas dessa grödorna 2021

Krav Havre  (Våran egen Havregryn)

Havre (Havregryn)

Krav Höstraps (Rapsolja)

Krav Timotejfrö (Frö som används till att så gräs ängar)

Krav klöverfrö (Frö som används till att så med)

Höstvete (Bageri Mjöl)

Krav höstvete (Standard mjöl)

Vårvete (bagerimjöl)

Malt korn (Wiskey)

Vall (Häst hö)

per sida
Bild på Havregryn 750g Krav

Havregryn 750g Krav

25,00 kr

Ingredienser: Havre* som skalats,ångpreparerats och pressats till flingor *Krav-ekologisk ingrediens odlad i Sverige Havren är odlad av familjen Pettersson på Törsjö som ligger mitt på Närkeslätten. Havre är en fantastisk gröda som går att använda till mycket och dessutom är riktigt nyttig!